Elää sinun pitää ja tajuta se, että elät

Jokainen päivä vie aina vain kauemmas viime vuoden kokemuksista. Näiden sohvalla pötköteltyjen ja omalla kylätiellä hitaasti köpöteltyjen toipilasviikkojen aikana on ollut aikaa miettiä sekä menneitä että tulevia. Oma kokemus sairaudesta alkaa hahmottua outona kokonaisuutena, jota voi tarkastella etäältä. Tuossa kokonaisuudessa on mukana myös Vitun syöpä – kampanja.

Nyt katson elokuuta ihmetellen, ihanko tosissaan minä siinä kunnossa pyöräilin 1000 kilometriä. Alkaa naurattaa. Mikä tahansa on siis oikeasti mahdollista, kun sille antaa tilaisuuden. En antanut kivuille ja vaivoille periksi, vaan elin täysillä kaikesta huolimatta. En jäänyt odottamaan “sitten kun olen terve”- elämää. Haluaisin sanoa, että tein kaiken niissä rajoissa, mitä silloinen terveydentila antoi myöten, mutta lienee on oltava rehellinen ja tunnustaa, että saatoin minä niitä rajoja muutaman kerran ylittääkin.

Naurattaa aina vain enemmän. Sellaista onnellista, kuplivan hersyvää naurua, jota nauraa vain se, joka on selviytynyt, ja on pikku hiljaa oivalmassa, että on todella selvinnyt.

Nauru yltyy remakaksi hekotukseksi. Olihan jo kokemus – niin pelottava, että on vain naurettava, jotta sen jättämät henkiset arvet alkaisivat myös vaalentua. Ajattelen tulevaisuutta, joka alkaa ensi viikolla. Talo, jota kodiksi kutsuimme nämä sairauden ajat, on jo tyhjä, muuttokuorma on viety. Minä vielä fiilistelen hetken, ennen kuin ensi maanantaina lähden itsekin. Varovaisesti kohti uutta.

Hartaasti toivon, että nämä varovaiset konkreettiset askeleet kohti uutta tarkoittaisivat myös sitä, että saan jättää fyysiset ongelmat tämän sairauden osalta taakseni. Varsinkin, koska minulla on jo paljon suunnitelmia, jotka liikkuvat polkupyörän päällä.

Blogissa ja Facebookissa käy yhä paljon lukijoita. Ilokseni saan yhä myös paljon viestejä heiltä, joita tarinani on koskettanut. Tämäkään tarina ei päättynyt siihen, että minä laitoin pisteen viimeiseen postaukseen. Nyt se on saamassa jatkoa, mutta koska edessä on vielä ainakin yksi tarkastus sairaalassa perjantaina, en vielä uskalla paljastaa mitä. Ehkäpä jo ensi viikolla?

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s