Mikä minä?

Olen Elina, kohdunkaulan syövän sairastanut nelikymppinen seikkailija, toisen seikkailijan vaimo, ei kenenkään äiti ja liiketoiminnan konsultti pitkällä sairaslomalla.

Syöpäni diagnoosi varmistui joulukuussa 2014 ja minut leikattiin juuri ennen joulua. Syöpä oli pieni, en tarvinut leikkauksen lisäksi muita syöpähoitoja. Minun piti olla takaisin töissä jo loppiaisen jälkeen ja huhtikuussa olisi pitänyt jo pystyä käymään Lapissa hiihtolomalla. Leikkauksessa kaikki ei kuitenkaan mennyt aivan suunnitellusti, mistä johtuen toipuminen sekä fyysisesti että henkisesti on edelleen hieman vaiheessa. Syöpäni osalta olen edelleen intensiivisessä seurannassa, mutta jokainen puhdas kontrolli vie lähemmäs sitä päivää, että uskallan luottaa, ettei syöpä enää palaa.

Ikäni luonnossa liikkuneena olen pitkin sairauttani hakenut lohtua ja voimaa luonnosta. Ensin istumalla takapihalla pakkasessa vällyjen alla, sitten hiihtäen alle sadan metrin rinkiä pihalla ja pikku hiljaa matkoja pidentäen. Olen opetellut tulemaan toimeen uuden kroppani kanssa joka ei luonnossa toimikaan kuten aikaisemmin. Olen myös joutunut hyväksymään, että myös oma korvien väli saattaa aiheuttaa uudenlaisia haasteita matkoilla. Kuoleman pelko voi iskeä yksin erämaassa, ja senkin kanssa pitää vain osata olla.

 

 

Advertisements